Blog


Sótéglán történő sütés
2017. április 11., 15:41

A sótéglán történő sütéshez nem szükséges olajat vagy zsírt használni, így sokkal egészségesebb a megszokott sütési formáknál. Az étel megpuhul, me...

Részletek

Parajdi só
2017. április 09., 11:38

A parajdi só hatása és felhasználási lehetőségei

Részletek

Allergia ellen sóbarlang
2017. január 07., 11:26

Allergia ellen sóbarlang

Részletek

Sóval gyógyítás története
2016. november 08., 15:12

A só gyógyító erejére már a középkorban is felfigyeltek, a szerzetesek sóbarlangokba vitték a betegeket, akik a sztalaktitok összezúzása során kele...

Részletek

Himalaya só
2016. november 08., 15:05

A lúgosító só hatásai, felhasználási lehetőségei

Részletek

Allergia ellen sóbarlang

2017. január 07., 11:26

Allergia ellen sóbarlang

A sóbarlangok jótékony levegőjének köszönhetően csökkennek az allergia, asztma és a tüdőbetegségek kellemetlen tünetei.

Hazánkban minden negyedik embert érint az allergia valamilyen formában, parlagfű-allergiától pedig a lakosság közel 20%-a szenved. A szénanáthás panaszokkal küzdő betegek száma is sokat emelkedett.
A legtöbben az allergiaszezonban mindent megtesznek azért, hogy enyhítsék a tüneteket. A KSH felmérése szerint az allergiások egy szezonban többezer forintot költhetnek az orvosok által felírt vagy a patikákban vény nélkül kapható készítményekre, amelyek sokszor önmagukban nem is szüntetik meg a tüneteket. Az allergia, mint az immunrendszer túlzott reakciója a környezeti hatásokra, nem mindig enyhíthető különféle gyógyszerekkel, kemikáliákkal. Habár ez a megoldás is lehet hatékony, de szervezetünkben hamar kialakul a hatóanyagok elleni a rezisztencia, illetve számos kisebb-nagyobb mellékhatással is számolhatunk.

Segítséget jelenthet azonban az allergiás tünetektől szenvedőknek, egy régi hagyományon alapuló, rendkívül hatékony terápia, a sóterápia, amelynek több, eltérő fajtája létezik. 
A sóterápiák alapvetően két nagy csoportba sorolhatóak.
A nedves sóterápiák - melyek a sót vízben oldott formában juttatják a légutakba - a felső légutak kezelésében hatékonyak.
A száraz sóterápia pedig a különlegesen finomra őrölt speciális, magas tisztaságú gyógyászati sószemcsék belélegzése során fejti ki hatását, egészen mélyen az alsó légutakban, a tüdő hörgőcskéiben is. Ennél az eljárásnál egy valódi sóbánya mikroklímáját reprodukálják a kezelések során, annak minden pozitív élettani hatásával. A rendkívül finomra őrölt, speciális, magas tisztaságú gyógyászati hatóanyag a legkisebb hörgőket is eléri, így az alsó légutakban is jótékonyan hat.

 


Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!

!
!


Vissza az előző oldalra!
Újpesti Sóbarlang - Magyar