Blog


Sótéglán történő sütés
2017. április 11., 15:41

A sótéglán történő sütéshez nem szükséges olajat vagy zsírt használni, így sokkal egészségesebb a megszokott sütési formáknál. Az étel megpuhul, me...

Részletek

Parajdi só
2017. április 09., 11:38

A parajdi só hatása és felhasználási lehetőségei

Részletek

Allergia ellen sóbarlang
2017. január 07., 11:26

Allergia ellen sóbarlang

Részletek

Sóval gyógyítás története
2016. november 08., 15:12

A só gyógyító erejére már a középkorban is felfigyeltek, a szerzetesek sóbarlangokba vitték a betegeket, akik a sztalaktitok összezúzása során kele...

Részletek

Himalaya só
2016. november 08., 15:05

A lúgosító só hatásai, felhasználási lehetőségei

Részletek

Himalaya só

2016. november 08., 15:05

A lúgosító só hatásai, felhasználási lehetőségei

Létezik egészséges só? Hiszen a só negatív hatásairól zengenek az egészséges táplálkozási oldalak és magazinok. A sót az egyik fehér mumusként emlegetik a cukor és a finomított liszt mellett.

Egészséges só márpedig létezik. Az asztali sóval ellentétben, ami valóban csak negatív hatással bír a szervezetre nézve egy egészséges alternatívaként ismerd meg a Himalaya (Himalája) sót, az egészséges, lúgosító sót, az élet sóját!

Egészséges táplálkozás és megfelelő lúgosító étrend esetén az ember arra törekszik, hogy a megfelelő ásványi eredetű nyomelemeket pótolja. Ebben segít a Himalaya só, az egyetlen lúgosító só.
Érdekesnek tűnhet, hogy egy só képes csaknem az összes szükséges anyagot magában foglalni ami az élethez kell. 84 féle ásványi anyagot tartalmaz!

A finomított, sima só, amit mi asztali sónak (étkezési sónak, konyhasónak) hívunk, egy kilúgozott, többi ásványi anyagától megfosztott “melléktermék”. A nátriumon és klorid ionon kívül semmilyen más ásványi anyagot nem tartalmaz. (A képlete is NaCl – emlékszel még a kémia óráról, ugye?)

A Himalaya só többmillió éves napfényt és energiát tárol magában. Az őstengerek kiszáradásakor keletkezett, több, mint 220 millió éve.

A Himalaya hegység rendkívüli nyomásviszonyai következtében a sót alkotó ásványi anyagok egyenleges, kristályos struktúrákba rendeződtek, melynek bioenergetikailag igen kedvező a hatása. A hegység kiemelkedésével a sóréteg a földfelszín közelébe került, így napjainkban kb. 400-600 méter mélységben található, a mai káros környezeti hatásoktól védetten, abszolút természetes formában. Bányászata kézzel történik, bárminemű ipari beavatkozástól mentes. Bányászása után kézzel törik kisebb darabokra, megtisztítják, és a napon szárítják.

A Himalája kristálysó por, granulátum, illetve sókristály formájában hozzáférhető.

Mire használható a Himalaya só?

  • Használhatod sózásra, főzésre (a sót csak utólag, főzés után add hozzá, így megőrződik eredeti íze és kristályszerkezete sem károsodik.
  • Külsőleg sófürdő, lábfürdő készítésére, illetve himalaya só peeling-re is, sózokni, sóing is készülhet belőle,  (ezek a külső bázikus testápolás fontos elemei lehetnek).
  • Lehet oldat formájában orrüreg tisztántartására is használni, főként náthás időszakban.
  • Sószappan formájában a testet dörzsölve kitűnő hidratáló, salaktalanító és narancsbőr elleni hatású.
  • Meleg sópárnával fül-, derék, váll, hátfájást mérsékelhetsz.
  • Herpesz ellen is hatásos.
  • Izzadtságszag eltüntetésére is kitűnő megoldás a Himalaya sószappan az alumíniumot tartalmazó káros golyós dezodorok helyett.
  • Sólámpaként hangulatvilágításra, színterápiára, levegő tisztítására, ionizálására.
  • Sótéglaként is kapható, otthonunkba beépítve levegő javítására, vagy talpunk alá téve méregtelenítőnek.
  • Létezik még vékonyabb sócsempe is,  ezen akár még halat is süthetünk vagy grillezhetünk a teflon serpenyő helyett.

Figyelem! Himalaya sóból sem kell túladagolni magunkat! Az emberi szervezet számára szükséges napi só mennyiség: 0,2 gramm. (ezzel szemben egy átlag ember kb. 12-20 grammot fogyaszt!!! Veséink csak napi 5-7 grammot tudnak kiválasztani, tehát iszonyú megterhelésnek vannak kitéve. A többi sót szervezetünk igyekszik “megkötni”, hogy kivédje romboló hatását, ezt csak olyan áron képes, hogy ezt a nedvességet a sejtektől vonja el.

A cikk forrása: http://www.fittnok.hu/himalaya-so-a-lugosito-so


Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!

!
!


Vissza az előző oldalra!
Újpesti Sóbarlang - Magyar