Blog


Sótéglán történő sütés
2017. április 11., 15:41

A sótéglán történő sütéshez nem szükséges olajat vagy zsírt használni, így sokkal egészségesebb a megszokott sütési formáknál. Az étel megpuhul, me...

Részletek

Parajdi só
2017. április 09., 11:38

A parajdi só hatása és felhasználási lehetőségei

Részletek

Allergia ellen sóbarlang
2017. január 07., 11:26

Allergia ellen sóbarlang

Részletek

Sóval gyógyítás története
2016. november 08., 15:12

A só gyógyító erejére már a középkorban is felfigyeltek, a szerzetesek sóbarlangokba vitték a betegeket, akik a sztalaktitok összezúzása során kele...

Részletek

Himalaya só
2016. november 08., 15:05

A lúgosító só hatásai, felhasználási lehetőségei

Részletek

Parajdi só

2017. április 09., 11:38

A parajdi só hatása és felhasználási lehetőségei

Parajdi só

A kapható sók közül a parajdi (Erdély) a világon az egyik legjobb minőségű, 84-féle ásványi anyagot tartalmaz, valamint azt a természetes őstengeri iszapot, amit a legtöbb a piacon kapható sóból kivonnak, azáltal, hogy finomítják, feldolgozzák, színezik. 

A parajdi sós víz serkenti a vérkeringést, elősegíti a méregtelenítést, nyugtató, lazító hatású.

Mindezek hozzájárulnak a gyulladások megszüntetéséhez, megelőzéséhez, valamint az ízületi és izomfájdalmak csökkenéséhez.

Jótékony hatással van sokféle bőrpanasz esetén is. A parajdi sóból készült fürdő nemcsak bőrproblémák, hanem mozgásszervi és reumatikus, neurológiai periférikus megbetegedések, stressz és nőgyógyászati megbetegedések esetén is sikerrel alkalmazható.

A só felhasználása többféle módon történhet. A maximális hatékonyság eléréséhez 0,5 - 1 kg fürdősót 40-50 liter vízben feloldva bárki kiváló koncentrátumú gyógyvizet készíthet (természetesen ennél hígabb sóoldat is jótékony hatással van a szervezetre).

A fürdővíz hőmérséklete 36-38 fokos legyen, egy-egy fürdés időtartama 30 perc. A terápiát kúraszerűen, 18-20 napon át, naponta egy alkalommal folytassa. A kúrát érdemes 1-2 hónap múlva megismételni.

Fájdalom enyhítésére: helyi kezelésre, nedves borogatásként 0,5 kg parajdi sót kb. 1 liter vízben oldjon fel!

Kisebb mennyiségek készítésénél is tartsa be az 1:2 keverési arányt. Ebbe a tömény oldatba mártott kendővel borogassa a fájós testrészt, és helyezzen rá még egy száraz törülközőt is.

 


Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki!Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!

!
!


Vissza az előző oldalra!
Újpesti Sóbarlang - Magyar