Szolgáltatások


Száraz és nedves sóterápia

A sóterápia egy olyan gyógymód, ami 100%-ban természetes, szervezetbarát megoldás.

Részletek

Sóhomokozó gyermekeknek

Állandó gyereksarok a sóbarlangban, ahol gyermeke játék közben élvezheti a városi szennyeződésektől mentes, természetes környezet tiszta klímáját.

Részletek

Infraszauna

Az érzés ugyan az, mint egy hagyományos szaunában, de amíg azokban könnyen elfárad az ember, az infraszauna felpezsdít!

Részletek

Jóga foglalkozások

A jóga köztudottan kedvező élettani, lelki és mentális hatásai fokozottan érvényesülnek a sószoba gyógyító és harmonikus környezetében.

Részletek

Relax szoba

Ebben a helyiségben a pihenésé, a kikapcsolódásé a főszerep!

Részletek

Építést vállalunk

Sószobát, sóbarlangot építene? Jó helyen jár: építést is vállalunk, hogy akár otthonában is élvezhesse a só jótékony hatásait!

Részletek

időpont fóglalás

idöpont fóglalás idöpont foglaló linkje https://ujpestisobarlang.booked4.us/ egész évben lehet fóglalni. minden év juni 1 töl szetember 1 ig. zárva tartunk. A utólsó belépés 19:45 k...

Részletek

Építést vállalunk


Sószobát, sóbarlangot építene? Jó helyen jár: építést is vállalunk, hogy akár otthonában is élvezhesse a só jótékony hatásait! 

Hol javasoljuk a sószoba vagy sóbarlang kiépítését?

 • Otthonában: a saját és a család egészségének megőrzésének érdekében
 • Közintézményekben, óvodákban: a közösségekben rendkívül fontos immunerősítés érdekében, gyerekek körbefertőzése, immunerősítés, hiperaktivitás ellen
 • Szállodákban, wellness központokban: az egészséges élet területén egyre komolyabb szerepet kap a haloterápia, azaz sóterápia.

A sóbarlang pozitív élettani hatásai:

 • A sótéglák és sósziklák beépítésével készült, hangulatosan megvilágított sóbarlangban a só gyógyító hatását többszörösen használhatjuk ki. A sóbarlang építés legkedveltebb alapanyaga, a himalája só erős egészségtámogató erők forrása, amelyek egyrészt összetételéből (a nátriumklorid mellett további értékes elemek épültek az ionos rácsszerkezetbe), másrészt negatív ion-tartalmából és színterápiás hatásából indulnak ki.
 • Különböző sóbarlangokban végzett vizsgálatok bizonyítják, hogy a köhögés, az asztma, a szénanátha, az alvási zavarok, az allergiák, a neurodermitisz és más szervi betegségek rendkívül jól reagálnak egy többhetes sóbarlang kúrára. Megfigyelték, hogy a betegség javulása sokaknál a kúrát követően még több hónapig is észlelhető volt.

Sóbarlang építés lépései

 • Tervezés
  Segítünk a tervezésben, hogy meg tudja válaszolni a legfontosabb kérdéseket: milyen célból építem a barlangot? Mekkora és milyen teret tudok erre szánni? A jó szellőztetés megoldható? Simára csiszolt, modern hatású téglákat szeretne vagy inkább rusztikusabb hatásúakat? Milyen sót (himalája vagy parajdi? esetleg keverék?) szeretne használni? Tervez szórt, szemcsés felületeket, esetleg sószikla darabokat? 
   
 • Felmérés
  Előzetes egyeztetést követően alaposan feltérképezzük a helyszínt, pontosítjuk az elképzeléseket, majd átgondolva a konstrukciót elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat. Amennyiben ez elnyeri tetszését, indulhat a sóbarlang építés!
   
 • Kivitelezés
  A kivitelezés ideje a sófelületek nagyságától és összetettségétől függ, a kisebb terápiás helységek akár 3 nap alatt is elkészülhetnek, a nagyobbakhoz átlagosan egy hét kell.
   
 • Átadás 
  Az átadás nemcsak a sóbarlang, hanem annak rendeltetésszerű működéséhez szükséges tudnivalók átadásáról is szól. Sóbarlang-tulajdonosként szívesen osztjuk meg tapasztalatainkat, észrevételeinket a sikeres üzemeltetés érdekében.

Milyen kiegészítőkkel érdemes még számolni?

A sófalak felhúzása nem jelenti azt, hogy már kész is a sóbarlangunk! Íme, néhány keresett megoldás, melyek különlegessé és személyessé varázsolhatják a helységet, vagy éppen növelhetik annak egészségjavító hatását:

Sópárásító ionizátorok
A sóbarlang kötelező eleme, hiszen a légúti betegségek hatásos kezeléséhez elengedhetetlen, hogy a sóbarlangban tartózkodók magas koncentrációjú sópárát lélegezzenek be.
A kérdés már csak az, hogy nedves, vagy száraz sópárát szeretne?
A nedves sópára Só Ionizátorral érhető el, mely egy speciálisan kialakított ultrahangos hidegpárasító készülék kerámia membránnal, mely képes a víz és a himalája só oldatának elpárologtatására.
A száraz sóterápia kedvelőinek ideális választás a minősített orvosi műszereket gyártó Prizma cég PritzSalt sógenerátora. A PritzSalt mechanikus őrléssel porítja a sót, így jutnak az apró só aeroszolok a levegőbe.

Világítás
Alapesetben Tronix Tube Light hagyományos világítási rendszert építünk a sótéglák mögé, azonban léteznek színesebb megoldások is, ilyen például a RGB LED szalagos világítás. A sótéglák RGB LED-szalaggal történő megvilágítása nemcsak energiatakarékos és hosszútávon megtérülő gazdaságos megoldás, de számtalan kreatív lehetőséget is hordoz magában. Az RGB színkeverés szabályai szerint bármilyen szín kikeverhető, a színek sorrendje és a váltás ideje is beprogramozható. A változatos háttérvilágítás hangrendszerrel is összeköthető, ami különleges audiovizuális hatást eredményez.

Lafuma székek
Kifejezetten sószobában történő lazításhoz javasoljuk a francia Lafuma cég relaxációs székeit. Idő- és sóállók, a speciális rétegezésű huzatnak köszönhetően magas légáteresztő képességűek. Fokozatmentesen állítható minden részük, így egyénre szabottan használhatók és könnyen összecsukhatók. Többféle színben és típusban léteznek, a huzatuk mosható.

Sóhomokozó a gyerekeknek
A sóhomokozó egy különleges lehetőség a sószobában való játéktér megteremtésére. A himalája sógranulátummal szórt felületen a gyerekek játék közben gyógyulhatnak, erősíthetik immunrendszerüket és koncentrációs képességüket.

További információra van szüksége, esetleg ajánlatot kérne? Keressen minket elérhetőségeinken: hívjon, írjon, vagy nézzen be hozzánk!
Vissza az előző oldalra!
Újpesti Sóbarlang - Magyar