Szolgáltatások


Száraz és nedves sóterápia

A sóterápia egy olyan gyógymód, ami 100%-ban természetes, szervezetbarát megoldás.

Részletek

Sóhomokozó gyermekeknek

Állandó gyereksarok a sóbarlangban, ahol gyermeke játék közben élvezheti a városi szennyeződésektől mentes, természetes környezet tiszta klímáját.

Részletek

Infraszauna

Az érzés ugyan az, mint egy hagyományos szaunában, de amíg azokban könnyen elfárad az ember, az infraszauna felpezsdít!

Részletek

Jóga foglalkozások

A jóga köztudottan kedvező élettani, lelki és mentális hatásai fokozottan érvényesülnek a sószoba gyógyító és harmonikus környezetében.

Részletek

Relax szoba

Ebben a helyiségben a pihenésé, a kikapcsolódásé a főszerep!

Részletek

Építést vállalunk

Sószobát, sóbarlangot építene? Jó helyen jár: építést is vállalunk, hogy akár otthonában is élvezhesse a só jótékony hatásait!

Részletek

időpont fóglalás

idöpont fóglalás idöpont foglaló linkje https://ujpestisobarlang.booked4.us/ egész évben lehet fóglalni. minden év juni 1 töl szetember 1 ig. zárva tartunk. A utólsó belépés 19:45 k...

Részletek

Infraszauna


Mi is az infraszauna?

 • A finn szaunából kifejlesztett infraszauna, száraz környezetben, 40-60 °C fokos hőmérsékleten fejti ki a hatását.
 • Az érzés ugyan az, mint egy hagyományos szaunában, de amíg azokban könnyen elfárad az ember, az infraszauna felpezsdít!
 • Az infravörös kabinban, a gőz fullasztó érzése nélkül melegszik fel a test. A hő körülbelül 2-4 cm mélységig hatol, ahol a fény hőenergiává alakul, itt a szervezetet felmelegítve éri el a méregtelenítő és sejtgeneráló hatását. A test az infrasugaraknak hála 40-50 °C fokra hevül, így az izzadás segítségével 80 %-ban vizet, 20%-ban zsírt, koleszterint, méreganyagokat, nehézfémeket és sókat veszít.

Mire jó?

 • Kalóriákat éget – fogyaszt: egy harminc perces kúra alatt, akár 300 kalóriát is eléget a szervezet. Hogy hogyan? Az izzadság termelése és a vér pumpálása közben a test keményen dolgozik és megpróbálja lehűteni magát.
 • Fájdalomcsökkentő hatás: A mélyreható hő segít a véredények kitágításában, ezzel gyógyulást hozva az izom és a lágyszöveti sérülésekben szenvedőknek. A megnövekedett vérkeringés elszállítja az anyagcsere során keletkezett hulladékot és oxigénben gazdag vérrel látja el a sérült izomzatot, amik így gyorsabban fel tudnak épülni.
 • Immunerősítő: A kabin mély melege felemeli a test hőmérsékletét, mesterséges lázat előidézve. A szervezet immunrendszere harcol a láz legyőzéséért, így erősödik. Az ebből kifolyó izzadás miatt méreg-, és salakanyagok távoznak a szervezetből, így annak ellenállósága megnő.
 • Javítja és erősíti a vérkeringést: Ahogy felhevül a test, megnöveli a veríték termelését, hogy hűtse magát, ezáltal a szív egyre keményebben dolgozik, hogy minél több vért pumpáljon, gyorsan. Ez által ellátva a folyamatos gyakorlatozással megnövekedett szükségleteinket.
 • Kipucolja a szervezetből a káros anyagokat: A felgyorsult vérkeringés ingerli a verejtékmirigyeket, hogy felszabadítsák az összegyűlt méreg- és salakanyagokat. Az izzadás segít méregteleníteni a szervezetet, ezzel megakadályozva, hogy a veszélyes nehézfémek (ólom, higany, cink, nikkel), az alkohol, a nikotin, a nátrium és a kénsav felhalmozódjanak.
 • Eltünteti a narancsbőrt: Az infraszauna segít eltüntetni a cellulitiszt (a gél szerű csomók, melyek a bőr alatt találhatóak, nagyrészt vízből, zsírból állnak és megrekednek a bőr alatti apró sejtekben). Az infraszaunák sugárzó hője háromszor mélyebbre hatol, mint a hagyományos szaunáké, ezért sokkal hatékonyabbak.
 • Megszépíti a bőrt: A bőséges verítékezés, mely a kabinban eltöltött néhány perc után jelentkezik, nagymértékben tartalmaz a szövetekbe mélyen beágyazott szennyező anyagokat és elhalt bőrsejteket. A gyors vérkeringés felszínre hívja a bőr saját tápanyagait. Elősegíti a pattanások, kiütések, égések és a vágások gyógyulását is.
 • Megszünteti az ízületi fájdalmakat: Az infraterápia egy széles körben alkalmazott tevékenység ízületi betegségek esetén. Bizonyítottan hatékony a ficamok, az idegzsába, az izomgörcsök, az ízületi merevség és még sok más izom- és csontrendszeri panasz enyhítésében.
 • Oldja a stresszt és megnyugtat: Talán az egyik leggyorsabban jelentkező hatás. Oldja a feszültséget, a melegben kellemesen lehet pihenni és elfelejteni a mindennapos gondokat.

Ellenjavallatok!

Soha ne próbálja betegségét önállóan, infraszaunával kezelni. Mindenképpen kérje ki szakorvosa tanácsát az infraszaunázás előtt!
Természetes ásványvíz fogyasztása kötelező a szaunázás előtt és után is!

Gyógyszerek:
Amennyiben gyógyszeres kezelés alatt áll konzultáljon orvosával, hogy az infrahullámok és a megnövekedett testhőmérséklet miatt a gyógyszerek hatása változik-e.

Gyerekek: A gyerekek testhőmérséklete sokkal gyorsabban emelkedik, mint a felnőtteké, életkorukkal egyenes arányban kell csökkenteni a szaunában eltöltött időt. Ajánlott a gyermek orvosának tanácsát kérni az infraszauna használata előtt.

Idős korban:
A szervezet hőkezelő képessége idősebb korban már csökkentebb, ez javarészt a keringési rendszer és a verejtékmirigyek tevékenységének gyengülése miatt következik be.

Alkohol:
A hiedelmekkel ellentétben nem tanácsos a másnaposságot a szaunában kiizzadni. Az alkoholos állapot csökkenti az ítélőképességünket, kisebb eséllyel vesszük észre, ha a túl magas testhőmérséklet, vagy a kabin melege már negatívan hat.

A keringési rendszer betegségei:
Különös óvatosságot igényel, ha érrendszeri panasszal, szívelégtelenséggel vagy ezekhez kapcsolódó betegsége van. Az elnyújtott hőhatás megnöveli a vérkeringés sebességét, mivel a szervezet igyekszik elvezetni a felgyűlt hőmennyiséget a bőrön és a légző rendszeren keresztül. Ez a szívverések számának növekedését jelenti.

Csökkent izzadási képességgel:
A Parkinson kór, a központi idegrendszer betegségek és a cukorbetegség azok melyek megváltozott izzadási képességgel járnak együtt.

Ízületi sérülések:
Nem javasolt meg nem gyógyult, friss (48 órája szerezett) ízületi sérülés esetén, a duzzanat elmúlta előtt hőhatásnak kitenni az ízületet.

Implantátumok:
Fém lábak, karok, mesterséges ízületek vagy bármilyen más sebészi implantátum visszaveri az infra hullámokat, így ezeket nem melegíti fel a rendszer.

Egyéb kizáró okok:
Vérszegénység, láz, terhesség, menstruáció

Minden felsorolt betegség esetén érdemes kikérni az orvosa véleményét
Vissza az előző oldalra!
Újpesti Sóbarlang - Magyar