Szolgáltatások


Száraz és nedves sóterápia

A sóterápia egy olyan gyógymód, ami 100%-ban természetes, szervezetbarát megoldás.

Részletek

Sóhomokozó gyermekeknek

Állandó gyereksarok a sóbarlangban, ahol gyermeke játék közben élvezheti a városi szennyeződésektől mentes, természetes környezet tiszta klímáját.

Részletek

Infraszauna

Az érzés ugyan az, mint egy hagyományos szaunában, de amíg azokban könnyen elfárad az ember, az infraszauna felpezsdít!

Részletek

Jóga foglalkozások

A jóga köztudottan kedvező élettani, lelki és mentális hatásai fokozottan érvényesülnek a sószoba gyógyító és harmonikus környezetében.

Részletek

Relax szoba

Ebben a helyiségben a pihenésé, a kikapcsolódásé a főszerep!

Részletek

Építést vállalunk

Sószobát, sóbarlangot építene? Jó helyen jár: építést is vállalunk, hogy akár otthonában is élvezhesse a só jótékony hatásait!

Részletek

időpont fóglalás

idöpont fóglalás idöpont foglaló linkje https://ujpestisobarlang.booked4.us/ egész évben lehet fóglalni. minden év juni 1 töl szetember 1 ig. zárva tartunk. A utólsó belépés 19:45 k...

Részletek

Jóga foglalkozások


A jóga köztudottan kedvező élettani, lelki és mentális hatásai fokozottan érvényesülnek a sószoba gyógyító és harmonikus környezetében. A sós klímában lazulnak az izmok és a kötőszövet, ami által a gyakorlatok kivitelezése könnyebbé válik. A  sós klíma tisztító, gyógyító hatása, és a jóga légzőszerveket erősítő gyakorlatai egymással kölcsönhatásban segítik a gyógyulást. A belső átélést, az egyensúlyt teremtő gyakorlatok hatékonyságát fokozza a kellemes környezet, a fény és hanghatások.

A felnőtt jóga foglalkozások felépítése:

Ráhangoló lazító és masszázsgyakorlatok, légző gyakorlatok, izületlazító gyakorlatok, jógaászanák és gyakorlatsorok, relaxáció, jógamudrák.

Várható jótékony hatások:

  • A test és lélek egyensúlya, rugalmassága. Tudatosabb életvezetés, pozitívabb gondolkodás.
  • Az energetikai és a lelki blokkok oldása. A testi és lelki tartás megteremtése.
  • Vitalitás és erőnlét javulása. Koncentráltság, kreativitás és pozitív éntudat.
  • Pozitív irányú fejlődés test, lélek és mentális szinten, kiemelt figyelemmel a légző és az immunrendszerre és azok lelki és mentális hátterére.

A gyermek jóga (iskolás korosztály) foglalkozások felépítése:

Ráhangoló érzetfigyelő és masszázs gyakorlatok, asszociációra épülő lazító gyakorlatok, jógaászanák és gyakorlatsorok (5 elem gyakorlatsor, koncentrációs gyakorlatsor) relaxáció, érzelemoldó és agyfélteke koordinációt fejlesztő technikák (EFT,”Észkapcsoló agytorna”) drámajátékok, kreativitást fejlesztő alkotó tevékenységek („só rajz” vonalgrafika, mandalák, navigációs rajz) zeneterápia.

Várható jótékony hatások:

  • Testi szinten: a test rugalmassága, hajlékonysága, egyensúlya. A légzőszervek, immunrendszer és a csont, izomrendszer erősítése. A tartás javítása.
  • Érzelmi és szociális szinten: érzelmi blokkok oldása, a belső harmónia, az adekvát önértékelés kialakítása. Az elfogadás, az empátia, az együttműködő képesség és a kitartás megteremtés.
  • Mentális szinten: Koncentráció, érzékelés észlelés javulása, problémamegoldó és alkotó gondolkodás fejlődése, tanulás és előadó képesség fejlődése, tudatosság és céltudatosság kialakulása.

Referenciák: http://www.jogapont.hu/cikk/0000000369/szegedy-tunde/#.Vs30UUBo9h8
https://picasaweb.google.com/105361509666490122922/MolnarneSzegediTundeParosGyermekjogaGyakorlatok

A foglalkozások időpontja:

Kedd, 17.00-18.00-ig gyermekeknek,

Kedd, 18.15-19.30-ig felnőtteknek

A foglalkozásokat vezeti: Szegedy Tünde pedagógus, rekreátor, jógaoktató.
Oktatói végzettségek: Sportoktató- rekreátor képesítés, Hatha és Kvantum jógaoktatói végzettség, Jógaakadémián szerzett végzettség

 
Vissza az előző oldalra!
Újpesti Sóbarlang - Magyar