Szódabikarbóna



Szódabikarbóna

A szódabikarbónát számtalan dologra felhasználhatjuk: főzéshez, fertőtlenítőként, tisztítószerként, vagy testünk ápolására, szervezetünk gyógyítására.

A szódabikarbóna (nátrium-hidrogénkarbonát) valójában enyhén lúgos, vízben jól oldódó só. 

Jótékony hatásait már az egyiptomiak felfedezték, napjainkra pedig egyre több féle felhasználási módja ismert.

  • Ha a zöldségek főzésekor kevéske szódabikarbónát szórunk a főzővízbe, a zöldségek hamarabb főnek, könnyebbek, finomabbak és vitaminban gazdagabbak maradnak. Emellett alkalmas a hús puhítására, a sütemény tésztájának lazítására.
  • Megköti a kellemetlen szagokat, például a hűtőbe vagy a szemetesbe helyezve már kis mennyiségben is hatásos. A cipők fertőtlenítésére, szagtalanítására is használhatjuk.
  • Az ágymatracot is kiválóan tisztítja, szórjuk be a felületet bőven a szerrel, hagyjuk rajta néhány órát, majd porszívózzuk át. Fehérítő hatása miatt a legmakacsabb foltokat is garantáltan eltünteti.
  • Ecettel, citrommal tökéletes tisztítószert készíthetünk belőle. Az eldugult lefolyóban is alkalmazhatjuk.
  • Gombaölő hatása a kertben lehet hasznos. 
  • Az egészségmegőrzésben is segít, lúgosító hatása megköti, semlegesíti a gyomorsavat.
  • A szépségápolásban igazi csodaszer, samponként, bőrradírként, pakolásként is alkalmazhatjuk.

Ár: 590,- Ft




Vissza az előző oldalra!

Újpesti Sóbarlang - Magyar